על אודות משרד הרקטור

הרקטור

הרקטור הוא איש אקדמיה בכיר בדרגת פרופ' מן המניין, בעל כושר הנהגה אקדמית ויכולת ניהול, המייצג את הסמכות האקדמית של הסנאט ומליאתו. החל משנת 2020 מכהן בתפקיד הרקטור פרופ' מרק שטייף.

הרקטור הוא בעל הסמכות והאחריות להפעלת כלל ענייניה האקדמיים של האוניברסיטה לרבות תחומי ההוראה, המחקר, הקבלה, הליך המינויים, התקנון, התכנון והבקרה האקדמיים. הרקטור כפוף לנשיא וממלא מקומו.

הרקטור אחראי על שמירתה של הרמה האקדמית ועל קידומה. הוא מכהן בתפקיד יו"ר הסנאט ומליאתו ואחראי על ביצוע החלטותיהם. מתוקף תפקיד זה אחראי הרקטור כלפי הנשיא להגשמת יעדיה האקדמיים של האוניברסיטה.

כמו כן, מכהן הרקטור בתפקיד יו"ר הוועדה המרכזת, יו"ר ועדת המינויים האוניברסיטאית, יו"ר הוועדה לתכנון אקדמי ויו"ר ועדות החיפוש למינוי דיקאנים. הרקטור חבר בהנהלת האוניברסיטה, בוועד המנהל, בחבר הנאמנים, בוועדת תקציב ומאזן ועוד.

לדבר הרקטור, פרופ' מרק שטייף >>

סגן הרקטור

סגן הרקטור הוא פרופסור מן המניין במסלול הרגיל. הוא נבחרה על ידי הסנאט לתקופת כהונה החופפת את כהונתו של הרקטור. החל משנת 2015 מכהן בתפקיד סגן הרקטור פרופ' אייל זיסר.

סגן הרקטור מכהן כיו"ר הוועדות הבאות: הוועדה לתכניות לימודים לתואר ראשון; הוועדה לתכניות לימודים לתואר שני; ועדת תלמידי מחקר; ועדת משתלמים בתר-דוקטורים. ועדות אלה מופעלות מנהלית על ידי המזכירות האקדמית. כמו כן מכהן סגן הרקטור כיו"ר הוועדה לשיפור השירות לסטודנטים.

בנוסף, ממלא סגן הרקטור תפקידים נוספים בתיאום עם הרקטור.